Continental BFST- континентална закуска
С любезното съдействие на Бисерка Тодорова - Grand Hotel Sofia
Терминът "континентална закуска" се наложил в хотелиерския бизнес, за да се направи диференциация с „Английската закуска”, която се отличава, както с различно съдържание на асортимента, така и с начина на приготвяне. Тази лека закуска се ползва по традиция от хората в Европа, особено Франция и е лесна за приготвяне. Тя е евтин и бърз вариант да се предложи, храна за големи групи, каквито на практика се явяват закусващите по едно и също време хотелски гости. Позволява бързо презареждане и е добре приета от по голямата част от гостите. Удобна е за бизнесмени забързани в своето ежедневие и туристи, които не разполагат с много време за закуска, преди да продължат пътуването си.
Континентална закуска е лека сутрешна храна, която се предоставя от много хотели и мотели по света. Тя традиционно включва:
Тодор Тодоров 2013
- хлебни изделия - хлебчета, кроасани или датско тесто
- напитки - задължително портокалов сок и вода
- топли напитки - кафе, чай и мляко по избор
- масло или маргарин
- сладко или конфитюр
Тодор Тодоров 2013